Actualització dels protocols de tractament de casos COVID

Bon dia famílies,
Desitgem que tots i totes us trobeu bé, descansats i preparats per endinsar-vos en aquest segon trimestre que, si més no, d’entrada, no sembla fàcil de transitar.
Us fem arribar l’actualització de la gestió dels contactes estrets per COVID-19 a partir del 10 de gener: quarantenes i proves de Test Antigènic Ràpid (TAR) 
Els principals canvis proposats pel Departament de Salut en la gestió dels contactes estrets per positius de COVID-19 als centres educatius a partir del 10 de gener, són els següents:
1. Adequació de la durada de la quarantena a 7 dies en lloc dels 10 anteriors.
2. S’eliminen les proves PCR i les Unitats Mòbils a les etapes infantils i primària on eren presents.
3. La gestió de les quarantenes i de les proves del Test Antigènic Ràpid (TAR) es faran d’acord amb les pautes següents:
• Educació infantil : no faran quarantena quan es detecti un positiu estiguin immunitzats o no els alumnes del grup. Només en el cas que hi hagi 5 o més casos positius en el grup de convivència estable s’indicarà la quarantena de tot el grup, 7 dies a comptar des del dia del darrer cas positiu. Les proves TAR es realitzaran a tot l’alumnat del grup al CAP o punt centralitzat que s’ indiqui.
• Educació primària: no faran quarantena quan es detecti un positiu, estiguin immunitzats o no els alumnes del grup. Només en el cas que hi hagi 5 o més casos positius en el grup de convivència estable s’indicarà la quarantena de tot el grup, 7 dies a comptar des del dia del darrer cas positiu. Les proves TAR es realitzaran a tot l’alumnat del grup a qualsevol de les farmàcies adherides al programa de supervisió.
* Us recordem la importància d’extremar les mesures contra la covid per tal de preservar els nostre alumnat i professorat.
Mantinguem la calma i cuidem-nos.
Una abraçada
Eva Cuesta Creus
Directora de l’Escola Miralletes
Scroll to Top