Nou logo de l’escola

Un dels projectes que s’ha dut a terme des de l’Espai C ha estat la creació d’un nou logo per l’escola. Els infants que han volgut participar han presentat diverses propostes que podeu veure exposades al vestíbul d’entrada de l’escola.
Una de les propostes que s’ha esdevingut és la maqueta de l’edifici de l’escola: en 3D o des del cel. D’altres propostes han experimentat la senyalística i d’altres el buit i el ple.
Quin és l’objectiu que volíem aconseguir?
Des de la comissió d’Espai C vam posar en comú què volíem transmetre a partir del logotip. La més important va ser que l’escola quedi representada amb el logotip que dissenyem. No només que ens agradi sinó que ens identifiqui amb un sentit.
El procés de selecció es va dur a terme a partir de les opinions de l’alumnat i de les mestres.
Finalment vam triar aquest:
Logotip escola miralletes pantalla
Conceptes principals i valors representats en el nou logotip de l’escola Miralletes
-La tipografia manuscrita transmet proximitat i humanitza el text. Ja que sembla que algú l’ hagi fet personalment.
– Cromatisme: tres colors diferents, representen els tres elements fonamentals de la comunitat educativa: alumnat, claustre i famílies
– Els elements arquitectònics que caracteritzen l’edifici de l’escola, escales i porxo, adopten una funció simbòlica en el logotip.
  1. Pujar les escales: procés de creixement i aprenentatge de l’alumne, els graons són els cursos pels quals l’alumne ha de passar en la seva etapa escolar.
  2. Porxo (professorat): Empara i mentoritza a l’alumne durant la seva evolució dins l’escola, “protegint-lo de la pluja mentre puja les escales”
-La perspectiva: El dibuix de l’edifici és segons la perspectiva d’aquells qui passegen o circulen pel carrer Indústra, d’aquesta manera creem una associació directa del logotip amb l’escola Miralletes. Aconseguint una imatge entenedora i de lectura ràpida.
Gràcies a l’artista Urgell Farran i als infants que han participat. Esperem que us agradi.
Scroll to Top